dissabte, 24 novembre de 2012

Trobada a Montblanc-1


 
Una trucada de telèfon amb la inconfusible veu d'Olivia, l'ànima mater de l’Associació Amics de Martinez Lozano a Montblanc, m’assabenta d’una propera trobada pictórica en aquesta entranyable Vila de la Conca de Barberà per el dissabte 8 de decembre.
     

Seguint la tònica dels ultims anys, una filosofía basada en la promoció de l’activitat artística, amb especial èmfasi a l’aquarel·la, com part constitutiva de la personalitat cultural d’aquest emblemàtic municipi, ens convoca a una representació d’artistes de tota Catalunya, de la propia comarca de la Conca i alguns convidats procedents d’altres comunitats de tot l’estat.

La gent es troba, xerra, pinta o dibuixa alguns apunts que li serviran per fer posteriorment  en la tranquilitat que dóna treballar a l’estudi, una obra més compacta que será motiu d’una Exposició i Concurs en els propers mesos, una nova ocasió per trobar-se i canviar opinions sobre tot allò que ens pugui interesar, especialment el que pertany a l’expressió artística.
La pròpia Vila de Montblanc té per ella mateixa un encant i una màgia que fa sumament difícil negar-se a participar.  Jutjeu vosaltres mateixos.


 


D’altra banda, l’amabilitat dels organitzadors, de la pròpia Associació o del mateix Museu Comarcal, et convida a dir sí, més encara quan parles amb la persuasiva Olivia, que sempre porta alguna carta amagada a la màniga pels artistes més renuents. 


I si la reunió et dona l’oportunitat d’escoltar a la primera autoritat del municipi, una figura ben singular, menuda i inquieta, que et mostra en els seus parlaments una amplitud de registre que va des de l’aparent i calculada provocació a una indisimulada emoció estètica, l’ocasió esdevé tota una impagable experiència. 

***
Per tots aquests motius, no penso faltar a  aquesta trobada d’artistes que donat els temps i el paisatge social, de bon segur no ens deixarà indiferents.

***
Tanco amb dues aquarel·les amb temàtica de Montblanc, una de l'exposició "Muralles", l'altra un fragment d'una aquarel·la nocturna de la Plaça Major.***

8 comentaris:

 1. Gracias, amigo, es cuestión de seguir pintando, ya que siempre se nota la práctica en los resultados.

  ResponElimina
 2. Hola Laurentino...que lujo y que envidia ...sana envidia...estar con tanta gente importante compartiendo algo que nos une y nos apasiona....seguimos en contacto....SALUDOS

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sí, es cierto lo que dices, Antonio. Siempre resulta positivo compartir experiencias artísticas, sean o no de acuarela. Espero que la temperatura no desluzca el encuentro y podamos pintar algún aspecto de esa población tan especial. Saludos.

   Elimina
 3. Espero que sigui un dia , ja m'agradaria pujar i compartir, si puc canviar obligacions familiars, hi aniré

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies per la teva bona disposició, M.Antonia. Vigila el detall de que la participació no és oberta, sembla que van canviant les persones que són convidades a participar, per no tenir cap decepció, especialment si tens de modificar projectes. Salutacions.

   Elimina
 4. De alguna forma, con tus imágenes, tus pinturas y tus palabras, podemos estar allí. Un privilegio.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Celebro que lo percibas así, amigo José. Al menos se intenta hacer nuestra personal aproximación, y uno mismo se da cuenta de que llega a valorar mejor los pequeños acontecimientos cuando intenta explicarlos, porque ello obliga a reflexionar sobre ellos y sintetizarlos. Gracias.

   Elimina